Deodorant

Idag finns det många deodoranter ute på marknaden och många ställer sig frågan - vad är skillnaden på en antiperspirant och en vanlig deodorant? Den största skillnaden är hur dem fungerar. En antiperspirant reducerar utsöndringen av svett medan en vanlig deodorant innehåller dofter som döljer dålig lukt.

Antiperspiranter innehåller doft och kemiska föreningar (aluminiumklorid) som blockerar porerna från att släppa ut svett, då det reagerar på proteiner som finns i just svett. Alltså eliminerar en antiperspirant lukt istället för att bara dölja den. Svettas du inte kan du heller inte lukta.

En vanlig deodorant förhindrar lukt genom antiseptiskt medel, som helt enkelt dödar de illaluktande bakterierna. Det är många konsumenter som inte känner till att en vanlig deodorant kort sagt bara är ett preparat som döljer kroppslukt.

Deodoranter kommer i flera olika former, men vanligast är deostick, roll-on och spray deo. Välj en sort som håller dig fräsch under hela dagen och som du själv trivs med doftmässigt. Satsa dock gärna på en giftfri ekologisk deodorant helt fri från onödiga tillsatser så är du inte bara snäll mot dina armhålor utan även vår miljö!

Artiklar 1 till 36 av totalt 44

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 36 av totalt 44

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2