Bambukalsonger

Kalsonger av bmbu

Underkläder i bambu

Kalsonger tillverkade av bambu är lyxigt mjuka med en otroligt behaglig komfort. Det tunna och sköna materialet låter huden andas och känns nästan som en andra hud. Ett uppskattat presenttips som kommer i nya färger varje säsong. Har du inte redan testat dessa fantastiska kalsonger så är det hög tid - vi lovar att du inte kommer bli besviken!

Varför välja bambukalsonger?

Bambu är ett organiskt material som håller plagget fräscht längre och fördelarna med att använda bambukalsonger är många. Förutom att de är extremt mjuka och sköna att ha på sig så är materialet temperaturreglerande vilket är perfekt för dig som ofta blir varm och svettas mycket. Bambufiber är precis som ull även naturligt antibakteriellt vilket dödar bakterier som framkallar dålig lukt. I jämförelse med bomull andas bambu bättre och transporterar eller absorberar svett och fukt på ett effektivt sätt.

Tack vare ovanstående fördelar med bambumaterialet så kommer du märka att dina kalsonger håller mycket bättre i längden. Om du följer tvättråden, att tvätta i max 40 C samt att låta dem hängtorka (och inte torktumla) så förlänger plaggets hållbarhet ännu längre. Även passformen på bambukalsonger är en fördel då dessa upplevs som att de ”sitter bättre på plats” och hasar därmed inte ned. Bambu i kombination med elastan gör plagget extra smidigt och de runda och lena fibrerna passar bra även för dig med känslig hud.

Bambu är framtidens material

Bambu är ett billigt och snabbväxande material och därför kostar bambunderkläder inte mer än ”vanliga” kalsonger. Dessutom är det miljövänligt material som, precis som dess släktning gräs, kan växa i princip överallt. Bambu växer utan bekämpningsmedel, konstgödning och konstbevattning och kan under gynnsamma förhållanden växa mer än 1 meter per dag. Bambu är en av världens snabbast växande förnyelsebara resurser och kan skördas vart tredje år. Den ger 20 gånger mer fiber per hektar än bomull och återplanterar sig själv efter skörd.

Aldrig mer bomullskalsonger!

Bambukalsonger