Miljövänlig rakning


Miljövänlig Rakning

En klassisk säkerhetshyvel är en bra investering för både plånbok och miljö. Hyveln, som är helt i metall, behöver inte bytas ut. De tunna rakbladen håller skärpan länge och kan dessutom återvinnas. Dessutom bjuder den på en fantastik upplevelse i badrummet, en stund för reflektion och vardaglig lyx!

Ekonomiskt & miljövänligt för badrummet

Det här inlägget handlar om hur du får en bättre rakning samtidigt som du sparar pengar och dessutom är snäll mot miljön. Eftersom de flesta män och kvinnor rakar sig regelbundet och därigenom lämnar ett stort avtryck på vår miljö är det hög tid att vi funderar kring hur vi kan välja ett miljövänligare alternativ i badrummet.

Skippa engångshyvlarna

Att använda sig av engångshyvlar vid rakning är både oekonomiskt och ur miljömässig synpunkt, ett riktigt dåligt alternativ. Även de moderna rakhyvlarna är en miljöbov då de består av en kombination av plast och metall och kan inte återvinnas. Att använda en rakapparat är rent miljömässigt inte heller en vinnare då det går åt mer energi på både tillverkning och strömförbrukning.

Bättre rakning & mindre miljöpåverkan

Byt ut din vanliga rakhyvel eller rakapparat mot en säkerhetshyvel i metall. Ett smart ekonomiskt val samtidigt som den bjuder på en fantastik upplevelse i badrummet, en stund för reflektion och vardaglig lyx!

Du rakar dig billigare och framförallt miljövänligare när du använder en säkerhetshyvel. Hyveln är tillverkad i metall och innehåller ingen plast varför den inte behöver bytas ut. De tunna rakbladen är också helt i metall och därmed återvinningsbara. Vanliga rakhyvlar består av en kombination av plast och metall och är svårare att återvinna. Förutom rakkniven är den det är det absolut billigaste alternativet på sikt då de tunna dubbelrakbladen i metall både håller skärpan längre samt bara kostar en bråkdel av vad de moderna flerbladssystem gör. När du köper en säkerhetshyvel helt i metall investerar du smart i ett verktyg som håller livet ut.
Förutom den miljövänliga och ekomomiska aspekten är en säkerhetshyvel även väldigt lätt att rengöra, vilket är superbra för dig med känslig hud som ofta upplever irritation i huden efter att du rakat dig.

Bästa presenten till mannen, kvinnan och miljön!

Så rakar du dig med säkerhetshyveln

Rakning med säkerhetshyvel passar både män och kvinnor - och det är inte särskilt svårt heller. Visst kräver den att du övar lite – men låt den göra din rakning till en spännande upplevelse istället för ett tråkigt måste. När du testat raka dig några gånger kommer både din teknik att förbättras och din hud att vänja sig. Om du råkar skära dig första gångerna finns så kallade alunstift som stillar blödning och motverkar skärsår.

Grundregeln är att raka sig efter duschen när porerna är öppna och skäggstråna mjuka. Använd en rakborste och löddra upp ett krämigt raklödder från en raktvål och raka dig sedan medhårs utan att trycka hyveln mot huden. Låt hyvelns tyngd och de vassa rakbladen göra jobbet och du kommer att njuta av både din rakning och ditt resultat. Efter rakningen skruvar du upp rakhuvudet en aning, sköljer delarna rena och skruvar sedan ihop hyveln igen. Snabbt, enkelt och framförallt hygieniskt. Förvara gärna hyveln framme i ett ställ i badrummet som en extra snygg inredningsdetalj. Avsluta alltid din rakning med att smörja in huden med en återfuktande och lugnande after shave balm.

Välj rätt raklödderMiljövänligt Raklödder

Även här kan du välja smart både för plånbok och miljö. Många av dagens raklödder innehåller en mängd kemikalier och kommer i förpackningar som inte alls är miljövänliga. Välj istället en raktvål som ger ett fylligt raklödder och är dryg i konsistensen. De flesta raktvålar kommer dessutom i pappersförpackningar.

Säkerhetshyveln fördelar:

•    Vassa rakblad i metall som håller skärpan betydligt längre och kan återvinnas.
•    Dubbelrakbladen är billiga i inköp.
•    Hyveln är i metall och kan användas i många år till skillnad från engångshyvlar.
•    Ger en närmare och skonsammare rakning med minskad risk för hudirritationer.
•    Snygg detalj i badrummet!

Enligt oss finns det inga nackdelar men denna typ av rakning – oavsett skäggtyp.
Happy Shaving!

Artiklar 1 till 36 av totalt 38

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2

Artiklar 1 till 36 av totalt 38

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2