Grävlingshår


Hår av grävling har använts i mer än två århundraden för att göra de allra bästa rakborstarna. Grävlingens hår är olik andra typer av djurpäls och precis som människohår absorberar det vatten och det är denna egenskap som gör grävlingshåret perfekt för rakborstar. Den löddrande processen vid användning ihop med en rakkräm eller raktvål vispar varmt vatten, tvål och luft som formar ett varmt skum som i sin tur förbereder huden inför rakning samtidigt som det underlättar för rakhyvelns vassa framfart.

Vissa gillar en hårdare borst som exfolierar huden medan andra gillar mjukare, finare hår som i sin tur bygger upp ett bättre skum. Grävlingshåret, även kallat badger hair, delas upp i flera olika graderingar efter utseende och mjukhet. Rakborstar fyllda med pure badger grävlingshår är ett prisvärt alternativ av bra kvalitet för våtrakare som gillar en masserande effekt på huden. Rakborstar fyllda med best badger och fine badger grävlingshår har en medelmjuk borst som ger ett utmärkt raklödder och som normalt anses som standard. Det lyxiga silvertip håret är det mjukaste och finaste grävlingshåret som finns tillgängligt och passar livsnjutare som gillar ett mjukt och flexibelt hår som producerar ett särskilt mjukt och krämigt raklödder.

8 artiklar

per sida

8 artiklar

per sida

Därför ska du använda en rakborste

Rakborsten används för att förbereda huden för en behaglig, mjuk och nära rakning. Förutom att den applicerar raklöddret mjukar den upp och reser skäggstråna innan rakning. Den sköna ansiktsmassagen till följd av detta är en bonus. Att använda en rakborste förlänger även livstiden på dina rakblad. Alla har vi olika ritualer, vanor och inte minst skäggstubb. Vissa gillar mjuka borstar medan andra föredrar något styvare borst. Vissa vill ha ett mindre borsthuvud medan andra föredrar större. Men en sak är säker, en bra rakborste och ett krämigt lödder är alltid det bästa sättet att påbörja sin rakning oavsett om du rakar dig med hyvel eller rakkniv.


Skötsel

En rakborste med grävlingshår är en naturprodukt som med kärleksfull vård ska hålla i minst 10-15 år. Skölj din rakborste noga i rinnande, varmt vatten efter användning. Skaka av överflödigt vatten och häng den alltid att torka naturligt i ett passande rakborstställ (stativ) med håret nedåt. På detta sätt rinner vatten och eventuella tvålrester av håren istället för ner i botten.