Rakhyvel


Vi erbjuder allt från traditionella säkerhetshyvlar med dubbelrakblad till mer moderna hyvlar med Mach3 eller Fusion bladsystem. Hyvlar med stilfulla handtag som har en skön vikt och känsla. De flesta av våra hyvlar kan perfekt matchas med rakborstar i olika modeller.

 

Artiklar 1 till 36 av totalt 188

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Artiklar 1 till 36 av totalt 188

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
Olika rakhuvuden och bladsystem

Safety Razor DE-blades - en traditionell säkerhetshyvel som först introducerades på 1900-talet och är idag ett mycket populärt val. Med hjälp av de vassa dubbelrakbladen uppnår du en mycket effektiv skärförmåga likt rakning med kniv men med fördelen att du har större kontroll. Ger perfekta, skarpa polisong och skägglinjer. Säkerhetshyveln används ihop med billiga och effektiva dubbelrakblad, s.k. platta stålrakblad som är vassa på båda sidor och har en mycket effektiv skärförmåga.

Mach3 3-bladssystem - Gillette Mach3 systemet är ett av de mest använda rakhuvudet i världen. Mach3 rakbladen är extremt populära och är lätta att få tag på. Rakhuvudet har den revolutionära tredubbla bladtekniken som produceras av Gillette®, ett säkert raksystem som garanterar en mycket nära och bekväm rakning.

Fusion 5-bladssystem - Gillette® Fusion™ är det senaste raksystemet som omfattar fem blad placerade ovanpå varandra samt ett precisionsrakblad på baksidan av patronen. Denna konstruktion garanterar en mycket nära och skonsam rakning och dess enkla och säkra hantering är perfekt även för nybörjare. Fusion bladen är extremt populära och finns lättillgängliga över hela världen.

Vilken rakhyvel ska jag välja?

Vilken hyvel samt vilket bladsystem som passar dig bäst beror på vilken känsla du vill uppnå, vilken design du är ute efter samt hur mycket pengar du vill lägga ned på din hyvel och på rakbladen som är en förbrukningsvara. Med dagens moderna Mach3 och Fusion hyvlar får du ett bra rakresultat och du behöver inte lägga ned någon längre tid på din rakning men däremot är bladen rätt så dyra. Med en klassisk säkerhetshyvel uppnår du inte bara en närmre rakning, det är även ett mycket billigare alternativ att använda i längden. Dubbelrakbladen är betydligt billigare än de kommersiella 3 och 5-bladsystem och håller skärpan upp till tre gånger så länge. Varje rakblad håller i snitt mellan 2-5 rakningar så du sparar alltså inte bara pengar, du är även snäll mot vår miljö.

Oavsett vilken hyvel du väljer så är det viktigt att hyveln känns skön i handen och regeln är att ju tyngre hyveln är - desto lättare är det att få till en bra rakning. Rejäla handtag med skön vikt och känsla gör att hyveln själv gör det mesta av jobbet och du behöver inte använda något tryck under rakningen. På detta sätt minimerar du risken för skärsår men om olyckan skulle vara framme finns praktiska alunstift som både lindrar nyrakad hud samt stillar blödning vid skärsår.