Säkerhetshyvlar

Säkerhetshyvlar för män | Bättre, billigare och snällare för miljön!

Säkerhetshyveln är den överlägset bästa rakhyveln du kan använda. Den ger en friktionsfri rakning och ett betydligt närmre resultat samtidigt som du sparar en hel del pengar på dyra rakblad. Ta din tid, löddra upp ordentligt och låt sedan hyveln göra jobbet. Den ger dig en grym feeling och ett fantastiskt resultat, och är det perfekta valet för dig som aldrig blir riktigt slätrakad, har känslig hud eller bara är trött på dyra rakblad. Har du skägg är den grym på att putsa till riktigt snygga kanter!

Till säkerhetshvyeln används billiga dubbelrakblad som håller skärpan riktigt länge. Genom att byta ut din plasthyvel gör du ett smartare val som är betydligt billigare, bättre och snällare för miljön. Läs mer om de olika typerna av säkerhetshyvlar genom att klicka på bilderna ovan.

Artiklar 1 till 36 av totalt 98

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Artiklar 1 till 36 av totalt 98

per sida

Sida:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
Olika typer av säkerhetshyvlar

Förutom hyvelns design finns det olika typer av rakhuvuden på säkerhetshyvlarna som ger antingen en mild, mellan eller aggressiv rakning. Aggressiviteten beror på avståndet mellan rakhuvudets kam och själva rakbladet, hur stor del av bladet som är blottat och vilken vinkel det har. När du ska välja en hyvel ska du tänka på vilken skäggväxt och hudtyp du har för att hitta rätt modell. Även valet av rakblad spelar stor roll för att hitta den kombination som ger dig bästa rakresultat.

Milda hyvlar - lämpar sig bra för nybörjare eller för dig med tunn skäggväxt eller känslig hud. Du kan även välja en mild hyvel om du vill kunna raka dig väldigt ofta eller om du vill kunna använda ett riktigt vasst blad, men med en viss säkerhet. Använder du en mild hyvel ihop med ett mindre vasst blad ger det en mildare rakning medan du fortfarande kan använda samma hyvel ihop med ett riktigt vasst blad för en aggressivare rakning.

Medium hyvlar - är de vanligaste säkerhetshyvlarna och passar dig med normal skäggväxt och normal hy. Uppskattade av både nybörjare och mer erfarna våtrakare. Medium hyvlarna har mellanaggressiva rakhuvuden och aggressiviteten på rakningen kan justeras genom att antingen välja ett mildare eller vassa rakblad. Denna hyvel har ett normalstort gap mellan toppen och underdelen på rakhuvudet och ger därigenom en normal exponering av rakbladet.

Aggressiva hyvlar - passar bäst för dig men en kraftig skäggväxt, som ofta upplever att du aldrig blir renrakad. Du bör ha vana att hantera en säkerhetshyvel och den större exponeringen av det vassa dubbelrakbladet som denna typ av hyvel ger. När du rakar dig med en aggressiv hyvel får du snabba resultat – många skäggstrån försvinner på ett enda drag. De aggressiva hyvlarna är dock inte lika skonsamma för huden och har du en extra känslig hud bör du välja en annan typ av hyvel. I kategorin aggressiva hyvlar finns den s.k. slant bar modellen samt de justerbara hyvlarna, inställda på den högsta nivån.

Rakbladets betydelse

Även de olika dubbelrakbladen har betydelse för huruvida du får en mild, medium eller aggressiv rakning. Använder du en medium hyvel kan du justera aggressiviteten på din rakning genom att välja ett snällare eller vassare blad. T.ex. ger en medium hyvel ihop med ett vasst blad en aggressivare rakning medan den ihop med ett milt blad ger ett snällare resultat - något som kan vara bra om man känner sig lite osäker eller vill kunna raka sig ofta. Man ska inte glömma bort att även det mildaste dubbelrakbladet är väldigt vasst.

Ibland kan det vara svårt att läsa sig till rätt kombination av hyvel och blad och du kan istället behöva pröva dig fram. Upplever du att bladet glider mjukt och jämt över huden och ingen irritation i huden uppstår har du en kombination av blad och hyvel som stämmer överens med ditt skägg. Börja alltid på ett snällare rakblad och jobba dig sedan uppåt. Under tiden hinner även din hud vänja sig vid det vassa och öppna dubbelrakbladet och kommer vara mer förlåtande efter en tid.