Skäggvax

Styla & forma skägget

Skäggvax

Skäggvaxet är en är en renodlad stylingprodukt som används för att forma skägget och är den produkt man avslutar med, efter skäggolja eller skäggbalm. Skäggvaxet har ofta en hårdare formula och behöver värmas upp mellan fingrarna innan det arbetas in i skägget och stelnar igen för att bibehålla den önskade formen.

Skäggvaxerna finns i en mängd olika hårdheter och dofter. Mjukare vaxer med medium stadga som formar och håller skäggstråna på plats. Eller bivaxer som har en något hårdare formula som ger en fylligare känsla och utseende.

Skäggbalmen (beard balm) används för att vårda och återfukta skägget precis som en skäggolja men har en tjockare formula och ger inte lika mycket lyster och glans som en skäggolja. Borste gärna in skäggoljan eller balmen efter att du masserat in den i skägget för att uppnå bästa effekt. Vissa skäggbalmer har även en lätt stylingeffekt och håller ihop skägget bättre än en olja utan att räknas som en stylingprodukt.

Tips till dig som vill ha ett "större" skägg, när du applicerat skäggvaxet kan du borsta igenom skägget ordentligt, vilket binder de feta oljorna och ger en häftig volym känsla!

32 artiklar

per sida

32 artiklar

per sida