GUIDE Skäggvård

Läs vår skägg & mustasch guide om hur du skapar en bra skäggvårdsrutin för ett friskt och glänsande skägg som både mår och ser bra ut. Vi guidar dig i valet av skäggvårdsprodukter och reder ut de vanligaste frågorna.

Torrt skägg? Använd en skäggolja

Skägg behöver återfuktas. Grunden till ett mjukt och välvårdat skägg är att tillföra fukt i form utav vårdande oljor som tränger in i stråna. Skäggoljan är en lyxigt vårdande produkt som återfuktar och ger ny energi till ditt skägg och även huden under. Oljan ger skägget en lätt glans och får det att se friskt och välmående ut. Oljorna består utav unika blandningar, ofta naturligt kallpressade oljor som är snälla mot huden och miljön. Förutom att göra skägget mjukt och följsamt stärker och skyddar oljan ansiktshåren samtidigt som den lugnar huden under skägget och hjälper till att bevara hudens elasticitet. Skäggoljan lindrar även hudirritationer som klåda och torrhet samt gör skägget lätt att kamma igenom. Skäggoljan gör håret mjukt vilket gör att du lättare får kontroll över det oavsett om dina skäggstrån är raka, lockiga grova eller tunna.

Förutom skäggoljans vårdande egenskaper doftar de gott och finns i en mängd olika doftsättningar, även helt oparfymerade för dig som inte vill ha någon doft i ansiktet. Skäggoljorna levereras ofta i glas eller plastflaskor glasflaska med droppinsats, pump eller med pipett för enkel användning.

Olika typer av skäggoljor

Se till att välja rätt olja för din typ av skägg för att undvika en kladdig och överfettad känsla. En bra olja ska dra in i strået på mellan 5-15 minuter. För dig med blond, tunnare eller glesare skäggväxt finns tunnare oljor med lättare formuleringar. Oljan tränger snabbare in i skäggstråna och ger ett mjukt skägg och en väldoftande upplevelse. För dig som har ett större, kraftigare eller extra torrt skägg finns skäggoljor med fetare formula som dessutom är perfekt för kallare klimat. Dessa oljor absorberas långsammare in i skäggstråna och man kan även använda skäggoljan som en dunderkur under natten för att vakna upp med ett extra mjukt och återfuktat skägg. Många av våra skäggoljor är även ekologiska och därmed 100% naturliga. 

Kliande skäggbotten?

Ett vanligt problem när man vill spara ut skägg är att det kliar i huden under skägget. Många ger upp under de första veckorna men med rätt typ av skäggvård förhindrar du kliandet och gör vägen till det perfekta helskägget betydligt trevligare. Kliandet beror på en rad olika faktorer men med rätt typ av skäggvårdsprodukter kan du slippa obehaget. Läs lite längre ned under "kliande skägg?" där vi går igenom orsaker samt ger konkreta förslag på hur du undviker kliandet.

Grundregeln är dock att regelbundet använda en skäggolja. Oljorna innehåller ofta tistelolja som verkar extra vårdande och svalkar och lindrar irritation i skäggbotten. Använd skäggoljan regelbundet och ditt skägg kommer bli snyggare och mer lättskött – du slipper dessutom den irriterande klådan och skäggmjället på tröjan. Att en skäggolja är antiseptisk betyder att den tar bort bakterier. I och under skägget blir det oftast varmt och då bildas bakterier lättare. Många drabbas även av svamp i skägget och då kan en bra skäggolja ta bort svampen.

Intensivkur för extra torrt skägg

För längre skägg som upplevs torrt och risigt och behöver extra mycket fukt finns s.k. intensivkurer som fungerar likt en hårinpackning. En närande intensivkur kan vara bra att göra emellanåt för att ge skägget ny kraft och energi. Vi erbjuder även supereffektiva oljor, s.k. skäggelixir som återfuktar både skägg och skäggbotten och motverkar klåda i huden väldigt effektivt. Den har en porsammandragande effekt på huden och förebygger inåtväxande skäggstrån - som nektar för skägget!

Så använder du en skäggolja

Tvätta först ansiktet och skägget och torka torrt med en mjuk handduk. Använd din skäggolja dagligen (eller vid behov) genom att ta några droppar i händerna och sedan massera in oljan noga i skägget ända ner till botten. Ju mer skägg desto mer olja går åt.

Avsluta gärna med att kamma eller borsta igenom skägget så oljan fördelas jämt ut i hela skägget. Skäggoljor är i regel väldigt dryga så det räcker med bara några få droppar.

 

Så tvättar du skägget

Tvätta ansiktet och skägget med varmt vatten, lämna det lite lätt fuktigt. Tag sedan 1-2 pump av ditt skäggschampo och massera in produkten i hela skägget och ansiktet noggrant. Avsluta med att skölja bort tvålen och torka torrt med en mjuk handduk. Applicera därefter gärna några droppar skäggolja för återfuktning samt skäggvax för styling av skägget. Tänk på att tvätta håret med vanligt hårschampo innan du tvättar skägget eftersom hårschampot rinner ner över ansiktet.

Rengör skägget

Skäggschampo

En skäggtvätt (beard wash) skiljer sig från ett vanligt hårschampo vilket är naturligt eftersom skäggstråna beter sig helt annorlunda än håret på huvudet. Skäggschampon är anpassade för de grövre skäggstråna och i regel mindre uttorkande. Skäggtvättar finns i flytande form som skäggschampo eller också i fast tvål form s.k. skäggtvål. De rengör skägget effektivt från smuts, damm och stylingprodukter utan att ta bort det naturliga fettet som finns i skäggstråna. Resultatet blir ett rent och fräscht skägg som inte känns torrt eller sprött.

För att undvika att huden blir torr, mjällig och får en svampig känsla behöver huden under dina skäggstrån regelbunden rengöring och omtanke. Många av våra skäggschampon innehåller naturliga ingredienser, helt utan parabener, som passar alla olika hudtyper.

I och under skägget blir det oftast varmt och då bildas bakterier lättare. En bra skäggtvätt rengör skonsamt och återfuktar både skägget och huden under. Skäggtvätten avlägsnar smuts, damm och döda hudceller och ger skägget extra glans och lyster – får det helt enkelt att se friskt och fräscht ut! Om du använder stylingprodukter i skägget är det extra viktigt att du tvättar ur dessa regelbundet.

Våra skäggschampon finns i flera spännande dofter och är behagligt parfymerade för en väldoftande upplevelse!

Skäggbalsam

Precis som med skäggschampot skiljer sig innehåller i skäggbalsamet från vanliga hårbalsam då det är anpassat för de grövre skäggstråna. Förutom att skägget behöver rengöras behöver det framförallt återfuktas för att se friskt, glänsande och snyggt ut. Genom att använda ett vårdande skäggbalsam reder du ut skägget och håller det återfuktat och lättskött. Balsamet reparerar och förebygger ett skadat och frissigt skägg. Skäggbalsamet ger dig ett mjukt, lent och glansigt skägg som doftar manligt gott och en känsla av styrka och välbefinnande.

Vi erbjuder även vårdande leave-in-balsam som inte behöver sköljas ur efter tvätt. Leave-in formulan skyddar skägget från yttre påverkan samt gör det mjukt och glansigt.

Trimma skägg

Skäggsax

När du ska trimma skägget på egen hand är det en god idé att köpa en bra skäggsax. Vi erbjuder specialdesignade skäggsaxar för trimning av skägg och mustascher för en snyggare och mer välvårdad ansiktslook.

När du ska klippa ditt skägg eller din mustasch är det saxens fina spets som gör jobbet och då krävs det att du har en sax att lita på. Vi har precisionssaxar av högsta kvalitet att klippa skägget med, och alla våra saxar lämpar sig bra för både skägg och mustascher (även om vissa enbart heter skäggsax). Vi har även skäggsax set med kam och fodral så att du kan samla dina verktyg på ett snyggt och prydligt sätt!

Gemensamt för skäggsaxar är att de har en vass och fin spets. Vissa säljs med tillhörande läderfodral och det är viktigt att du förvarar din sax i något sorts fodral så spetsen bibehålls vass. Välj mellan rostfritt stål eller kolstål - och tänk på att aldrig lämna din skäggsax blöt eller öppen i ett fuktigt badrum då den kan rosta. Ta även som vana att smörja in saxen då och då med lite olja.

Skäggsaxar i kolstål

Saxar tillverkade i kolstål är något billigare än saxar i rostfritt stål. Eftersom en skäggsax i kolstål är känsligare mot fukt är det extra viktigt att du inte förvarar dessa i fuktiga miljöer under längre tid. Torka alltid saxen torr efter användning. Våra saxar i kolstål från Dovo Solingen är alla förnicklade vilket ger ett visst skydd till saxens yta.

Saxar i kolstål är främst avsedda för personligt bruk, tål ej sterilisering.

Skäggsaxar i rostfritt stål

Saxar tillverkad av rostfritt stål ger ett bättre skydd mot rost (än saxar av kolstål) vilket även gör dem lite dyrare. Dessa används ofta av professionella stylister eftersom den tål sterilisering - till skillnad från saxar i kolstål som är mer avsedd för personligt bruk.

 Skägborste och Skäggkam

Skäggborste & skäggkam

Både skäggborstar och skäggkammar har i huvudsak samma syfte, att vara en del av din dagliga skäggvårdsrutin som leder till ett stolt och välvårdat skägg. Det är dock stora skillnader mellan en borste eller kam. En grundregel är att använda kammar för styling och borstar för att uppnå ett fylligare utseende.

Skäggkammen gör det enkelt att styla och forma skägget och ger dig full kontroll över ditt utseende. Skäggborsten hjälper till att finfördela produkter och får skägget att se fylligare ut. Många gånger kan det vara bra att använda både en borste och en kam. Borsta igenom skägget för att stimulera hårväxten och finfördela oljan och använd sedan kammen när du vill styla eller forma till skägget.

Varför behöver man en skäggborste eller skäggkam?

Förutom att använda rätt typ av vårdande skäggprodukter är kamningen av ditt skägg ett viktigt inslag. Genom att borsta igenom ditt skägg dagligen får du ett frisk, välmående och snyggare skägg med skön känsla. Vikten av att välja rätt typ av borste eller kam har en stor inverkan på skäggets hälsa varför din vanliga hårkam inte är ett särskilt bra alternativ.

Skäggborste

Genom att använda en skäggborste regelbundet så undviker du knutar i skägget samtidigt som du får ett glansigare skägg som ser friskt och välvårdat ut med ett naturligt resultat. Skäggborstarna är oftast fyllda med vildsvinsborst som lyfter bort damm, smuts och partiklar samt hjälper till att fördela de naturliga oljorna som finns i hårbotten genom hela skägget. Det kan vara riktigt bra att borsta igenom skägget efter att du applicera skäggolja eller balsam för att nå ner ända till hårrötterna och få en jämnare fördelning över alla skäggstrån. En annan positiv effekt med borstningen är att den ger en skonsam massage vilket sätter ökar blodcirkulationen och minimerar klåda och irritation i huden under skägget. Borstarna finns i en rad olika storlekar, material och hårdheter – just för att du ska hitta en modell som passar för din skäggtyp.

Det är viktigt att du sköter om din borste för att den ska hålla i längden. Med tiden fastnar smuts, fett och damm på stråna varför du regelbundet ska tvätta igenom borsten med såpvatten. Sug upp överflödigt vatten på borsten med en handduk och låt lufttorka, med borsten nedåt.

Vilken skäggborste ska jag välja?

Ett långt, stort och fylligt skägg kräver en rejäl skäggborste med handtag och styvare borst. En stor skäggborste hjälper till att reda ut trassel och orkar ta sig igenom hela skägget ordentligt så att skäggbotten masseras och hårsäckarna stimuleras.

Har du ett medellångt skägg kan du använda en stor eller mellanstor skäggborste med medelhårt borst. Det kan ibland vara svårt att veta hur styva håren i borstarna är, ifall du inte har möjlighet att känna på dem direkt. Men tumregeln är oftast att de allra flesta ”normalstora” borstar från alla tillverkare har medelhårt borst i sina borstar - om det inte skrivs ut annat i produkttexten (är borsten extra hård eller soft så står denna info oftast utskriven).

Har du ett kortare skägg eller skäggstubb så kan du välja en liten eller normalstor borste med medelhårt eller soft borst. De mindre skäggborstarna är lättare att bära med sig i fickan och tar liten plats i necessären.
Tänk på att du med fördel kan borsta skägget redan från dag ett då stubben börjar komma ut för att massera huden - vilket även sätter fart på blodcirkulationen och minimerar klåda och irritation i skäggbotten.

Skäggkam

Skäggkammen är ett bra hjälpmedel när du applicerar stylingprodukter i skägget och är även ett perfekt redskap när du ska trimma skägget. Kammen är enkel att använda vid stylingen samt hjälper till att fördela ut skäggolja och vax jämt i hela skägget. Skäggkammen är även lätt att rengöra med varmt vatten och tvål efter användning.

Vilken skäggkam ska jag välja?

Skäggkammarna finns i en rad olika material och storlekar – tänk dock på att helst välja en modell som har polerade tänder som inte sliter på skäggstråna i onödan. Vi säljer mycket skäggkammar i naturmaterial som trä och horn. Även handslipade kammar med snygg design som t.ex. den hopfällbara modellen som lätt ryms i fickan vart du än befinner dig.

En handgjord kam med handpolerade tänder är det absolut bästa för ditt skägg då dessa till skillnad från formpressade kammar med ojämna kanter skadar dina skäggstrån.

Hur tätt det ska vara mellan tänderna beror på vad den ska användas till samt vilket skägg du har. En fintandad skäggkam lämpar sig bäst för kortare och tunnare skägg eller för mustascher och vid styling av mustaschvax. En bredbandad skäggkam passar bättre för större och kraftigare skägg.

Tumregeln är alltså att ju större och kraftigare skägg – desto större och glesare tänder på kammen.

Undvik vanliga hårkammar

Vanliga hårkammar är utformade för det tunna och finare håret som vi har på huvudet. Deras tänder är ojämna och böjer sig till skillnad från en skäggkam som har hårda och orörliga tänder. Vanliga hårkammar är ofta tillverkade av billigare plastmaterial och håller överlag en rätt så dålig kvalitet. Kammarna formpressas och får därigenom massor av små ojämnheter längs tänderna vilket successivt sliter sönder dina skäggstrån och orsakar kluvna toppar vilket får ditt skägg att se sprött och ovårdat ut. Kluvna toppar i sig orsakar sedan tovor och trassel och den enda lösningen som kvarstår är att klippa av topparna.

Skäggkam

Kamma inte för mycket

Om du överdriver underhållet av ditt skägg kan det få motsatt effekt. Använd inte för stora mängder av skäggolja, skäggvax eller balsam – ditt skägg kommer inte att må bättre och du slösar bara bort dina pengar. Satsa istället på att bygga upp en bra daglig skäggvårdsrutin och lär dig hur du använder dina produkter på bästa sätt. En skäggolja t.ex. är en mycket dryg produkt där endast några få droppar räcker, det viktiga är hur du du applicerar in den i skägget. Detsamma gäller kamningen – även om du har en fantastsikt bra skäggkam kommer för mycket kammande att slita på hårrötterna istället för att hjälpa. En regel är att kamma skägget max 2 – 3 ggr dagligen.

Styla skägget

Skäggvax

När du vill hålla spretiga skäggstråna på plats ska du använda dig av ett skäggvax även kallad skäggbalm eller beard balm. Skäggvaxet vårdar, mjukgör och stylar skägget till önskad form. Den lindrar även hudirritationer som klåda och torrhet. Vid regelbunden användning får skägget näring samt blir friskt och välmående, samtidigt som du med stor glädje kan forma ansiktshåren precis som du själv föredrar!

De flesta av våra skäggvaxer innehåller bivax och olika feta oljor vilket gör dem lite hårdare i konsistens men fördelen är att vaxet inte stelnar, likt en hårgelé i skägget, utan kan formas om under dagen. Vi erbjuder även helt ekologiska skäggbalmer som ger skägget en mer frodig, mjukare och fylligare känsla och utseende - en snygg, naturligt välvårdad look!

Glansigare skägg

För dig som önskar omedelbar lyster till skägget kan vi erbjuda traditionella hårvatten som skänker glans till livlöst hår. Fungerar lika bra på huvudet som i skägget och ger en omedelbar lyster!

Så använder du ett skäggvax

De flesta skäggvaxer kommer i form utav lite hårdare bivax som bör värmas upp innan applicering antingen genom att förvara det nära kroppen, gnugga med ett finger eller med hjälp av en hårtork.
Börja med att skrapa upp lite vax ur dosan (med nageln eller en liten spatel). Mjukgör vaxet mellan händerna och massera sedan in produkten i skägget. Börja med en liten mängd, det är alltid lättare att lägga till mer än att ta bort. Avsluta med att använda en kam/borste för att fördela vaxet jämt i skägget och styla till önskad form. Vaxet tvättas ur med hjälp av varmt vatten och tvål.
Ett tips för att hålla vaxet medgörligt under hela dagen är att förvara det i byxfickan.

 Färga skägget på bara 5 minuter

Färga skägg & mustasch

Vi erbjuder speciella skäggfärger som används för att få tillbaka din naturliga färg eller för att förändra färgen på skägg, mustasch och polisonger. Skäggfärgen har en speciell formula för att färgen ska tränga genom grova ansiktshår (det fungerar inte att färga skäggstrån med vanlig hårfärg) och den täcker gråa strån mycket bra.

Eftersom det är en färg så sitter resultatet i tills håret växer ut igen och färgen påverkas därmed inte av tvätt. Att färga skägget eller mustaschen är enkelt och du har ett färdigt resultat på endast 5 minuter. För ett så naturligt resultat som möjligt bör du välja en nyans som ligger så nära din egna som möjligt. Våra skäggfärger blir i regel rätt så mörka så tvekar du mellan en ljusare och mörkare nyans rekommenderar vi dig att ta den ljusare. Eftersom varje paket färg räcker till flera appliceringar kan du även färga skägget två gånger efter varandra om ett mörkare resultat önskas.

Kliande skägg?

Ett vanligt problem när man vill spara ut skägg är att det kliar i huden under skägget. Många ger upp under de första veckorna men med rätt typ av skäggvård förhindrar du kliandet och gör vägen till det perfekta helskägget betydligt trevligare.

Därför kliar det i skägget

När skäggstråna växer upplever många män att det kliar i skäggbotten. Detta beror på en rad olika faktorer men med rätt typ av skäggvårdsprodukter kan du slippa obehaget.
En stor skillnad mellan att raka sig eller spara ut skägg är att hudens döda hudceller som normalt försvinner när du rakar dig blir kvar när du låter skägget växa vilket gör att det kliar när de nya skäggstråna ska tränga igenom denna hinna.

Efter några dagars växande börjar skäggstråna bli tillräckligt långa för att böja sig tillbaka mot huden och kan då upplevas som kittlande i ansiktet. När du börjar spara ut skägg börjar även huden under skägget att anpassa sin oljeproduktion för att huden ska må bra. Vår fantastiska kropp tar hand om detta själv men det kan ta lite tid och upplevas som extra kliande under denna period. När skägget fortsätter växa och blir längre och tätare blir det även varmt och fuktigt i skäggbotten vilket kan göra att huden blir torr och kliar eller flagnar. Huden blir mer instängd och kan därigenom bli torr och även börja flagna vilket upplevs som kliande.

Hjälpmedel mot kliande skägg

Tag hjälp av nedanstående skäggvårdsprodukter för att få bukt med kliandet. Håll ut under de första veckorna, när skägget blivit lite längre kliar det i regel mindre.

Använd en skäggolja

Massera in en skäggolja både i skägget men även i huden under skägget. Oljan mjukgör skäggstråna och återfuktar huden på djupet. Skäggoljan stannar kvar på både hud och hår längre än en vanlig ansiktskräm.

Borsta skägget

Genom att borsta skägget regelbundet, oavsett längd, fördelar du hudens egna oljor genom skäggstråna. Borsten avlägsnar hudens döda hudceller, vilket lindrar kliandet, och öppnar upp för ren luft att nå ända ner till skäggbotten. Tänk på att använda en ren borste med naturborst (svinborst) och inte smutsiga fingrar.

Rengör huden

För att undvika att huden blir torr, mjällig och får en svampig känsla behöver huden under dina skäggstrån regelbunden rengöring och omtanke. Tvätta ansiktshuden dagligen med en ansikterengöring för att avlägsna smuts och bakterier i skäggbotten. Använd inte vanlig tvål vilket torkar ut huden ännu mer. Använd med fördel även en scrubkräm någon gång i veckan för att mer grundligt få bort döda hudceller som bidrar till kliandet samt öka blodcirkulationen i huden.

Tvätta skägget

Själva skägget rengörs med ett skäggschampo eller skäggtvål som skiljer sig från ett vanligt hårschampo då skäggstråna beter sig annorlunda än håret på huvudet. Skäggschampon är anpassade för de grövre skäggstråna och i regel mindre uttorkande. Skäggtvätten rengör effektivt från smuts, damm och stylingprodukter utan att ta bort det naturliga fettet som finns i skäggstråna. Resultatet blir ett rent och fräscht skägg som inte känns torrt eller sprött.

Skäggsvamp / Mjälleksem

Skäggsvamp är inte en sjukdom i sig utan ett uttryck som kan återfinnas i flera olika hudsjukdomar i ansiktet. Svamp är relativt ovanligt i ansiktet men kan drabba skäggbotten både på djupet eller på ytan. Skäggsvamp är ofta en bakteriell infektion som yttrar sig som kliande, fjällande eller rodnande, kliande utslag. Detta skall inte förväxlas med seborroiskt eksem (mjälleksem) som också kan drabba skäggområdet. Vänd dig till sjukvården för provtagning om du upplever problem med seborré, psoriasis eller rosacea. Skäggsvamp kan förhindras och undvikas genom god skäggvård samt regelbunden användning av en skäggolja med svamphämmande ingredienser.

Mustaschvård

Mustaschvax

Oavsett om du bara vill styla till din mustasch så att den håller sig jämn och fin hela dagen, borta från munnen eller om du vill krydda till din mustasch med knorr så har vi mustaschvaxet som passar dig! Välj mellan ett  färgat- eller ofärgad vax och sätt igång att vaxa mustaschen idag. Funkar även utmärkt på skägg, polisonger och ögonbryn.

Lätt vs hård stadga?

Mustaschvax med lättare stadga får dina skäggstrån att snällt ligga på plats och har mer fokus på att vara lättarbetat snarare än hårdheten. Dessa vaxer kommer oftast i tub och passar utmärkt för dig som har en enkel mustasch som "bara ska ligga på plats" utan några krusiduller.

För mer skulpterade mustascher bör du välja ett vax med hårdare stadga som ofta kommer i bivaxform där den hårdare formulan bör värmas upp innan applicering, antingen genom att förvara burken nära kroppen, gnugga vaxet mellan fingrarna eller värmas med hjälp av en hårtork. Den klassiska bivax kakan kan upplevas något svårare att applicera men ger en mycket bra stadga. Doften av bivax du känner från dessa vaxer är en kvalitetsstämpel på det naturliga innehållet.

Bivaxer

Skägg och mustaschvaxer som är bivaxbaserade kan ibland upplevas som hårda. Den klassiska bivaxkakan kan upplevas något svårare att applicera men ger en mycket bra stadga. Ett tips är att värma upp vaxet eller ha burken en stund i fickan innan applicering. Doften av bivax du känner från dessa vaxer är en kvalitetsstämpel på det naturliga innehållet. Vaxer som innehåller bivax kan lukta något rökigt, på grund av röken som används i utvinningsprocessen, och är inte ett tecken på dåligt bivax eller en dålig flaska. Det är heller inget fel på vaxet om det uppstått sprickor på själva ytan då de kommer till vaxer som ej har genomgått någon fabrikstillverkning. Eftersom vaxet tillsätts i burkarna direkt vid tillverkningen så finns möjligheten att det kan uppstå vissa sprickor på ytan av vaxet. Dessa sprickor är inte något tecken på åldring eller uttorkning, snarare ett helt naturligt beteende eftersom dessa sprickor tillkommer vid nedkylningsprocessen. Sprickorna försvinner sen när man väl har börjat använda vaxet.

De flesta bivaxer har en ”strong hold” formula men det finns även bivaxer där man t.ex. blandat in vaselin för en mer ”light hold” version som ger en lättare stadga och håller din mustasch borta från munnen.

Så använder du mustaschvax

Skrapa upp lite vax ur burken med fingrarna eller en spatel- gnid det mellan tumme och pekfinger för att mjuka upp vaxet innan appliceringen. Applicera därefter vaxet jämt i mustaschen från mitten och ut, tag gärna hjälp av en kam mot slutet för en jämnare fördelning. Forma sedan mustaschen till den stil som du själv önskar. Ett tips för att hålla vaxet medgörligt hela dagen är att förvara det i byxfickan under dagens gång. Vaxet tvättas ur med hjälp av varmt vatten och tvål/skäggschampo.

Olika typer av mustaschvaxer

 Mustaschkammar som håller ansiktshåren på plats!

Mustaschkam

Mustaschkammen – ett smart litet verktyg som är oumbärlig i utformningen av din mustasch. Använd mustaschkammen för att undvika tovor och fördela stylingprodukter jämt i skägget. Den hjälper även till att skapa och definiera din egna personliga stil.

Vi erbjuder mustaschkammar i en mängd olika utföranden, snygga kammar i stål, horn eller plast - vilket material du väljer är en smaksak. En viktig detalj för en välvårdad look!

Ofta på språng? Välj en mustaschkam i ministorlek, med eller utan fodral, som lätt ryms i fickan.

Mustaschborste

För dig med en större och fylligare mustasch finns även mustaschborstar. Dessa är fyllda med naturligt vildsvinsborst som håller din överläpp i tiptop skick och vid regelbunden användning kommer den naturligt styva borsten att stimulera hårsäckarna vilket även uppmuntrar hårväxt. Naturborsten hjälper även till att hålla din mustasch frisk och ren samtidigt som den gör den glänsande.