Sätila

Sätila of Sweden grundades 1896 i byn Sätila på den västgötska landsbygden och har sedan dess designat, stickat och levererat mössor till hela svenska folket. Historien startade med att Johannes Nilsson köpte maskindelar till de första stickmaskinerna och fraktade dem med ångbåten från Fjärås till Sätila. Byvägen trafikerades med häst och vagn och man köpte maskinerna i delar och satte ihop dem på plats i stickeriet.

Mössan har varit huvudsaken sedan starten och på 70-talet och när Ingemar Stenmark fick hela Sverige att stanna upp sattes varumärket på kartan, mycket tack vare att Sätila tillverkade originalmössorna. Tre modeller finns fortfarande bland Sätilas klassiker Stenis, Sätila Original och Umfors. Det var även under denna tid som företaget bytte namn från Nilssons Trikåfabrik till Sätila of Sweden.

Sedan 70-talet har det hänt en hel del. Mössan har blivit en självklar del av garderoben och numera är materialen anpassade efter aktiviteten. Sätila har en stor bredd i sortimentet - så vad du än skall göra så finns det en mössa just för din aktivitet.

Det finns inga produkter som överensstämmer med urvalet.